Spoorboekje: titelstrijd in Nederland, aftellen naar de bekerfinale

20 april 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 20 april.

Nieuws

Traditionele persconferentie

John van den Brom en Giovanni van Bronckhorst melden zich vanmiddag in Zeist voor de traditionele persconferentie in aanloop naar de bekerfinale. Zij nemen samen met hun aanvoerders plaats achter het desk op de KNVB Campus om hun licht te laten schijnen op het duel van komende zondag: AZ – Feyenoord.

Specials

Interview met De Cler

Nooit eerder stonden AZ en Feyenoord tegenover elkaar in de finale van de KNVB Beker. Wel speelden ze de afgelopen jaren na elkaar in de finale (2016 en 2017). Dat gebeurde een kleine tien jaar geleden ook, toen AZ verloor van Ajax en de Rotterdammers een jaar later wonnen van Roda JC. Tim de Cler stond beide duels op het veld: met hem blikken we op FCUpdate.nl vooruit op de finale van komende zondag.

Wedstrijden

Titelstrijd in Nederland (vanaf 19.30 uur)

Niet alleen in het buitenland gaan er allerlei wedstrijden los vrijdagavond: ook in de Nederlandse competities gebeurt er ondanks de bekerfinale genoeg. In de Jupiler League komt in de voorlaatste speelronde iedereen in actie: Jong Ajax, Fortuna Sittard en NEC. Vallen de eerste beslissingen vanavond al? En ook in de Eredivisie Vrouwen staat er een cruciaal duel op de rol: Ajax ontvangt FC Twente.

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg (20.30 uur)

Rick van Drongelen lijkt met Hamburger SV niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie, maar dat kan voor de landgenoten Nigel de Jong (FC Mainz) en Jeffrey Bruma, Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer nog wél. Die laatste drie komen vrijdagavond in actie met VfL Wolfsburg in Mönchengladbach. Bij een overwinning doen ze goede zaken, anders blijft de plek die nacompetitie met zich meebrengt een serieus gevaar.

Leganés - Deportivo La Coruña (21.00 uur)

De dreun voor Clarence Seedorf en zijn mannen was ongetwijfeld bijzonder groot toen zij Boateng diep in blessuretijd de winnende treffer zagen maken tegen Málaga. Ondanks dat Deportivo La Coruna uit de laatste drie duels zeven punten pakte, is de achterstand met de veilige plaats nog altijd even zoveel punten. En wie naar het restrende programma kijkt, beseft dat Seedorf vrijdagavond eigenlijk wel moet winnen met zijn elftal.

Dijon - Olympique Lyon (21.00 uur)

Voor Memphis Depay is het extra jammer dat het seizoen er bijna opzit én het Nederlands elftal niet actief is op het WK van komende zomer. De aanvaller is de laatste weken namelijk in een gruwelijke vorm en de vraag is of hij die kan doorzetten op bezoek bij Dijon. Alle ogen zullen voorlopig nog wel op de Nederlander gericht blijven, aangezien hij in de laatste vier duels vijfmaal scoorde en even zoveel assists gaf.

Voetbal op tv

12.55 uur: Chelsea – FC Porto, Ziggo Sport Voetbal – live verslag van Youth League-duel

16.55 uur: Manchester City – FC Barcelona , Ziggo Sport Voetbal – live verslag van Youth League-duel

19.50 uur: FC Volendam – Jong Ajax, FOX Sports 3 – live verslag van Jupiler League-duel

19.50 uur: Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard, FOX Sports 5 – live verslag van Jupiler League-duel

19.50 uur: NEC – Jong AZ, FOX Sports 6 – live verslag van Jupiler League-duel

20.25 uur: Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg, FOX Sports 2 – live verslag van Bundesliga-duel

20.55 uur: Leganés – Deportivo la Coruña, Ziggo Sport Voetbal – live verslag van Primera Division-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen