ErediVisie: lege ArenA, Mauro Júnior en de jacht van Twente

20 april 2018, 12:41

Terwijl de PSV'er tot maandag tot in de late uurtjes biertjes weg tikten, brak dinsdag de midweekse speelronde van de Eredivisie aan. De Eindhovenaren feesten op bezoek bij Roda JC vrolijk verder. Maar wat viel verder op? Je leest het in onze midweekse editie van ErediVisie.

{image[325604][right-half][ArenA]}Zelden was de ArenA zo leeg

De laatste wedstrijden voor Ajax moeten een martelgang zijn. Het demasqué in Eindhoven was ontzettend groot en dat liet zich ook donderdag tegen VVV-Venlo voelen. Voor de eerste keer kwam Ajax het eigen publiek onder ogen. Althans, de supporters die de moeite nog hadden genomen om de reis naar de ArenA te maken. Zelden was het stadion zo leeg als donderdag. Het is tekenend voor het compleet mislukte seizoen voor Ajax. Het lamlendig spelende elftal van Erik ten Hag snakt naar het einde van het seizoen. De enige speler die de handen op elkaar kreeg was Hakim Ziyech. Op een klein groepje anti-Ziyech na, zij joelden hun beste speler uit. Maar gelukkig had de meerderheid het beste met Ziyech voor. Af en toe galmde zijn naam door de ArenA. Het gaf de gekke avond een heel, heel, heel klein beetje glans.

{image[325605][left-half][]}De stats van Mauro Júnior

Voor de statistieken-liefhebber: kijk eens naar die van Mauro Júnior. De pas achttienjarige middenvelder van PSV kreeg woensdag tegen Roda JC (2-2) zijn vijfde basisplaats van dit seizoen. De overige negen optredens waren invalbeurten. Bij elkaar opgeteld zijn dat 513 speelminuten. Gedeeld door negentig zijn dat nog geen zes complete wedstrijden. Zijn oogst: één doelpunt en vier assists.

{image[325606][right-half][]}Heerenveen heeft weer een 'klootzak'

Het stikt bij sc Heerenveen van de ideale schoonzonen. De Michel Vlaps, Kik Pierie's en de Arber Zeneli's van deze wereld komen wel door de ballotagecommissie. Honderd procent. Misschien is dat ook het manco van dit Heerenveen. Het zijn goede voetballers, maar te lief. Hoe mooi is het dan van Jurgen Streppel om een fitte Dave Bulthuis tot zijn beschikking te hebben. Heerenveen heeft weer een 'klootzak' in het team. Bovendien oogt de Friese defensie met hem centraal achterin soberder. Heerenveen gaf dinsdag tegen ADO Den Haag (2-0) amper wat weg. En als ADO gevaarlijk dreigde te worden, peerde Bulthuis de bal weg. Keuzes van Streppel waren vaak voer voor discussie, maar dit lijkt een goede.

{image[325607][left-half][]}Jacht van Twente alweer voorbij

Voorzichtig begon FC Twente weer te hopen. De hekkensluiter won dinsdag met 2-0 van PEC Zwolle en klonken bescheiden babbels uit Enschede. "De jacht was geopend", zo stelde Jeroen van der Lely. Nog voor het geweer was geladen, konden de mannen van Marino Pusic rechtsomkeert maken. Sparta won een dag later van NAC Breda (2-1). Voor Twente blijven de verhoudingen hetzelfde. De kampioen van 2010 is weer de prooi, achtervolgd door een roedel hongerige wolven. Want buiten Enschede kijkt iedereen uit volgende week zondag. Twente speelt in Arnhem tegen Vitesse en die wedstrijd is met veel leedvermaak gebombardeerd tot uitzwaaiwedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen