Spoorboekje: bekerfinale-gekte, Copa del Rey én HSV in actie

21 april 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 21 april.

Nieuws

Vervolg bekerfinale-previews

Nadat de midweekse speelronde in de Eredivisie afgelopen was, ging de volledige focus bij voetbalminnend Nederland op de bekerfinale van komend weekend. Daar zal vandaag en zondag geen verandering in komen: hoofdrolspelers, oude bekenden en trainers. Iedereen komt langs om zijn of haar mening te geven over de eindstrijd tussen Feyenoord en AZ. Blijf hier op de hoogte van alle nieuwtjes.

Duidelijkheid over FC Den Bosch - FC Emmen

Een bijzonder voorval vrijdagavond: het duel tussen Den Bosch en Emmen werd afgelast, omdat er scheuren zaten in het kunstgrasveld in De Vliert. Mogelijk waren ze opengesneden, maar dat vermoedde directeur Paul van der Kraan later [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331778/den-bosch-voorzitter-boos-op-grensrechter-hij-trok-overal-aan/,_blank,weer niet]. Krijgen we nog duidelijkheid over hoe de schade wel is ontstaan én wordt de wedstrijd inderdaad maandag ingehaald? Zouden de fans van FC Emmen dan weer de reis wagen?

Specials

Hoe het met AZ telkens misgaat tegen de traditionele top-drie

Voor AZ is de bekerfinale tegen Feyenoord een kans op de ultieme revanche onder trainer John van den Brom. Want hoewel de coach zijn ploeg frank en vrij laat spelen, behaalt hij eigenlijk nooit resultaat tegen een ploeg uit de traditionele top-drie (Ajax, Feyenoord, PSV). De doelcijfers zijn eigenlijk alleszeggend: 26 voor, 68 tegen over 23 duels (gemiddeld: 1,13 tegen 2,95). Wat zit erachter?

Wedstrijden

Hamburger SV - SC Freiburg (15.30 uur)

Als Hamburger SV de enige ploeg wil blijven die sinds het begin onafgebroken in de Bundesliga speelt, dan moet er door Rick van Drongelen en co. eigenlijk gewonnen worden tegen SC Freiburg. Dat is namelijk de ploeg die het moet inhalen in de komende vier weken. Vooralsnog is het verschil acht punten: bij een nederlaag is het dus all over, bij een remise is er alleen nog de theoretische kans. Komt er nóg een Houdini-act van HSV?

Watford - Crystal Palace (16.00 uur)

Hoewel beide ploegen het heel lang goed deden, zijn ze nog niet helemaal veilig in de Premier League. Dat komt vooral door de slechte reeksen. Darryl Janmaat en Marvin Zeegelaar (Watford) pakten slechts een punt uit de laatste vijf competitieduels, terwijl Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jaïro Riedewald vijf van de laatste acht verloren. Hele grote zorgen zijn er voor beide ploegen (nog) niet, maar punten kunnen ze zeker gebruiken. 

Sevilla - FC Barcelona (21.30 uur)

Niet alleen in Nederland, maar ook in Spanje staat er dit weekend de bekerfinale op het programma. Barcelona mag gezien de vroege uitschakeling in de Champions Leauge niet verliezen - een landstitel alleen is niet genoeg in Catalonië -, terwijl opponent Sevilla zichzelf wil belonen voor de goede prestaties in de beker. Hoewel de formatie in La Liga tegenvalt, presteert het in de Copa en CL goed. Daarom wil het ook graag eremetaal veroveren.

Voetbal op tv

13.30 uur: West Bromwich - Liverpool, Ziggo Sport Select - live verslag van Premier League-duel

15.25 uur: Hamburger SV - SC Freiburg, FOX Sports 2 - live verslag van Bundesliga-duel

18.10 uur: Manchester United - Tottenham Hotspur, FOX Sports 6 - live verslag van FA Cup-duel

18.25 uur: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen, FOX Sports 2 - live verslag van Bundesliga-duel

20.25 uur: RC Genk - Anderelcht, Ziggo Sport Select - live verslag van Jupiler Pro League-duel

21.20 uur: Sevilla - FC Barcelona, FOX Sports 2 - live verslag van finale Copa del Rey

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen