Japan
0 – 0
Kroatië

Tunesië en Turkije spelen gelijk in bizar oefenduel

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 juni 2018 – Turkije en Tunesië hebben vrijdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd gelijkgespeeld. Na een rustige eerste helft werd het na de rust opeens vurig: Cenk Tosun, hij opende de score, kreeg een rode kaart, nadat hij ruzie maakte met supporters op de tribune. Met een man meer op het veld kon WK-ganger Tunesië uiteindelijk de 1-2 voorsprong die het kreeg niet vasthouden. Het duel in Zwitserland werd overigens voortijdig beëindigd, omdat er veel fans op het veld kwamen.

Tunesië en Turkije spelen gelijk in bizar oefenduel

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vermoedelijk werd er tijdens bij het incident rondom Tosun iets geroepen naar de spits van Everton, waar hij op wilde reageren. Ziedend was de aanvaller, die moest worden tegengehouden door ploeggenoten om niet de tribune op te vliegen. De arbiter gaf hem vervolgens een rode kaart voor het incident, maar de vlam sloeg al in de pan.

Diezelfde Tosun had na goed vijftig minuten de score overigens ook nog geopend. Vanuit een strafschop maakte hij de openingsgoal, die twee minuten later alweer ongedaan was gemaakt. Anice Badri maakte met een heerlijke pegel twee minuten na de Tosun's goal alweer gelijk. Niet veel later werd Tosun van het veld gestuurd in het Stade de Genève.

Na de rode kaart was het vooral buiten de lijnen onrustig. Er werd meermaals iets op het veld gegooid en ook Tosun was maar niet tot bedaren te brengen. Met een man meer wist WK-ganger Tunesië - dat met Engeland, België en Panama in de poule zit - in de slotfase op voorsprong te komen. Ferjani Sassi profiteerde enigszins gelukkig van slecht uitverdedigen bij de Turken en gleed de bal in de verre hoek tien minuten voor het einde binnen. 

Toch werd het nog gelijk: Caglar Söyüncü liep een snel genomen vrije trap bij de tweede paal binnen. Dat was voor de supporters overigens het startsein om massaal het veld te betreden: de stewards grepen in en haalden iedereen meteen van het veld. De arbiter van dienst had na het zoveelste incident genoeg gezien en floot direct voor het einde van de wedstrijd.

Eerder deze week speelde Tunesië ook al gelijk tegen Portugal; Spanje is volgende week zaterdag de laatste oefenpartner van de ploeg van Nabil Maâloul. Oguzhan Özyakup viel in bij Turkije, terwijl voormalig Go Ahead Eagles-speler Dennis Turuc op de bank bleef. 


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd