Spoorboekje: Oranje speelt in Parijs eerste Nations League-duel

9 september 2018, 08:06

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 9 september.

Wedstrijden

Denemarken - Wales (18.00 uur)

De ontmoeting tussen Denemarken en Wales belooft een interessante te worden. Er was de afgelopen week veel commotie rond de Deense ploeg, die midweeks niet in actie kwam tegen Slowakije omdat er geen akkoord werd bereikt met de bond over een cao. Donderdag werd bekend dat er een tijdelijk akkoord ligt, waardoor Christian Eriksen en consorten vanavond wel kunnen spelen tegen Wales. De ploeg van Ryan Giggs is goed in vorm, aangezien Noord-Ierland donderdag met 4-1 werd verslagen.

Frankrijk - Nederland (20.45 uur)

Het echte werk gaat beginnen voor Ronald Koeman: de bondscoach staat voor zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Oranje. De missie is loodzwaar: in Parijs wacht wereldkampioen Frankrijk in de Nations League. Die ploeg speelde donderdag nog gelijk tegen Duitsland (0-0) en speelt vanavond de eerste wedstrijd in eigen land na het gewonnen WK. Oranje bewaart geen goede herinneringen aan Parijs, want de laatste keer dat beide landen elkaar troffen werd het 4-0.

Voetbal op tv

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

15.00 uur: Oekraïne - Slowakije, Ziggo Sport 14, live verslag van het Nations League-duel

18.00 uur: Denemarken - Wales, Ziggo Sport 14, live verslag van het Nations League-duel

18.00 uur: Bulgarije - Noorwegen, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Nations League-duel

20.45 uur: Frankrijk - Nederland, NPO 1, live verslag van het Nations League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen