KNVB houdt rekening met gecancelde duels door politiestaking

12 september 2018, 10:35   Bijgewerkt: 12 september 2018, 11:54

De KNVB houdt er serieus rekening mee dat er (veel) wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie komend weekend geen doorgang kunnen vinden. Door de geplande politiestakingen staan diverse duels op de tocht, zo laat de voetbalbond weten. Vanuit veiligheidsoverwegingen zullen er duels worden gecanceld als de stakingen inderdaad doorgaan.

'Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden. Zodra er meer bekend is, laten wij dat direct weten', aldus de KNVB in een officieel statement op de website.

De politiestakingen staan gepland vanaf vrijdag 14 september 18.00 uur tot en met zondag 16 september. De politie hoopt hiermee een doorbaak te forceren in het langlopende cao-conflict. Alleen in noodgevallen komt de politie wél in actie, maar daaronder vallen voetbalwedstrijden, en ook bijvoorbeeld festivals, uiteraard niet.

Overigens staan niet alle duels ter discussie: NAC Breda liet bijvoorbeeld al weten dat het treffen met Fortuna Sittard gewoon doorgaat, ook als de politie niet beschikbaar is. Ook de duels van Roda JC (tegen RKC Waalwijk), MVV (tegen FC Eindhoven) en VVV-Venlo (tegen De Graafschap) zijn al bevestigd door de desbetreffende partijen.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Bekijk hier het volledige programma in de Eredivisie en [a,https://www.fcupdate.nl/programma/s1336/nederland-keuken-kampioen-divisie-2018-2019/,_blank,Eerste Divisie].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen