Dijkhuizen over ontslag De Jong: "Dat is hard aangekomen"

14 september 2018, 15:46

FC Utrecht-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt uit naar de wedstrijd van FC Utrecht van komend weekend onder zijn leiding. Het duel met FC Emmen ziet hij als mooie gelegenheid voor zijn ploeg om de afgelopen twee weken van zich af te spelen. Al wordt het geen simpel karwei tegen de promovendus. "Emmen is een moderne ploeg."

Op de clubsite gaat Dijkhuizen in op het ontslag van Jean-Paul de Jong, ruim een week geleden aan het begin van de interlandperiode. "Dat is natuurlijk dubbel. Het vertrek van 'JP' is hard aangekomen, Rick en ik werkten goed samen met hem. We hadden een persoonlijke band. Het is heel vervelend om hem dan te zien vertrekken. Ik weet hoe het voelt."

Dat Dijkhuizen samen met Rick Kruys het vertrouwen kreeg zolang Dick Advocaat nog niet was aangesteld, voelde dan wel weer goed. "Ik ben trots dat ik het een weekje mag doen", aldus de coach, die de interlandperiode gebruikte om zijn ploeg de goede kant op te krijgen. "Ze zijn er aan toe om lekker te gaan voetballen."

Dat moet het doen tegen FC Emmen, een serieuze tegenstander vindt Dijkhuizen. "Een voetballende ploeg met moderne principes. Veel spelers in de as. We moeten ze niet teveel in het spel laten komen", aldus de coach, die niet kan beschikken over Lukas Görtler, Jean-Christophe Bahebeck, Nick Marsman en Rico Strieder.

Lees ook: Lukkien had graag weer tegen Advocaat gespeeld en mist Jansen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen