Patrick Kluivert hoopt dat Justin ooit bij FC Barcelona kan tekenen

26 oktober 2018, 09:46   Bijgewerkt: 26 oktober 2018, 09:52

Patrick Kluivert hoopt dat zoon Justin Kluivert op een dag voor FC Barcelona speelt. Ook denkt de oud-spits van de Catalanen dat Ajacieden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong goed bij Barça zouden passen. Over de komende El Clasico zonder Lionel Messi, zegt hij: "Barcelona heeft genoeg kwaliteit om dit probleem op te lossen.

"In de media heeft hij al eens gezegd dat Barcelona zijn doel is", vertelt Kluivert over zijn zoon in gesprek met La Liga Lowdown. "Op dit moment is AS Roma een goede club. Ze hebben daar een mix van ervaren en onervaren spelers. Hij past zich nu goed aan bij Roma. Hij moet nu meer wedstrijden gaan spelen en stappen gaan zetten. Uiteindelijk hoop ik dat hij bij Barcelona kan tekenen. Het is ook mijn droom dat mijn zoon in mijn voetsporen kan treden."

Momenteel worden Ajacieden De Ligt en De Jong in verband gebracht met Barcelona. Kluivert: "Spelen voor Barcelona is wel anders, want de druk is altijd hoog. Wie op dat niveau wil spelen, moet tegen die druk kunnen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn twee goede spelers die zich snel zullen aanpassen bij Barcelona. Hun kwaliteiten passen goed bij de speelstijl van Barcelona."

El Clasico

Barcelona speelt komende zondag de altijd beladen El Clasico tegen Real Madrid. Grote vraag is hoe Barça het gemis van Messi opvangt. "Zonder hem wordt het wel moeilijker voor Barcelona. Hij is een speler die de wedstrijd naar zijn hand kan zetten. Nu is het tijd voor Barcelona om te laten zien dat ze ook zonder Messi kunnen spelen. Dat zorgt voor meer druk op Barcelona."

Toch vertrouwt Kluivert op de kwaliteite van de andere spelers van Barcelona. "Nu zullen ze anders moeten spelen, maar ik denk niet dat ze het heel anders gaan doen. Ook zonder Messi kan Barcelona goed voetballen. Het zal wel even raar zijn, want waar stuur je de eerste bal naartoe? Maar ze hebben genoeg kwaliteit om dit probleem op te lossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen