De Wijs: "Eerste Divisie niet te vergelijken met het Championship"

21 november 2018, 10:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Jordy de Wijs (op archiefbeeld) met Hull City onderin het Championship bungelt, geniet de oud-speler van PSV met volle teugen in Engeland. "Niks ten nadele van de Eerste Divisie in Nederland, maar het is op geen enkele manier te vergelijken met deze competitie", aldus de 23-jarige verdediger.

"Ik denk dat afgezien van PSV en Ajax heel veel ploegen uit het linkerrijtje in de Eredivisie het ontzettend moeilijk zouden hebben in het Championship en niet bovenin mee zouden draaien", zegt De Wijs in het Eindhovens Dagblad. "Je hoort weleens dat in sommige competities iedereen van iedereen kan winnen. Nou, hier gaat dat helemaal op."

Hull City staat na zeventien wedstrijden 22ste in het Championship. Aan het einde van de rit betekent dat degradatie. "We hebben niet de beste start gehad, maar desondanks bevalt het me hier geweldig goed. Een paar keer winnen en we staan weer in de middenmoot. Er breekt nu een prachtige periode aan met heel veel wedstrijden en straks ook tijdens de kerstdagen en oud en nieuw. Dan gaat fitheid de doorslag geven. De sfeer is prachtig en de stadions zijn groot en meestal vol."

De Wijs, die afgelopen zomer PSV verruilde voor Hull City, verscheen tot nu toe dertien wedstrijden in de basis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen