Foppe de Haan hoopt dat Oranje Frankrijk en China ontloopt

8 december 2018, 11:07

Als regerend Europees kampioen gaat Nederland vanavond (zaterdag) om 18.00 uur de koker in voor de loting van de groepsfase op het WK in Frankrijk. Foppe de Haan was in 2017 tijdens het EK nog onderdeel van de technische staf van de Leeuwinnen, maar op het WK 2019 zal hij geen rol spelen. Uiteraard volgt hij de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman nog op de voet. De ras-Fries hoopt dat Nederland Frankrijk en China ontloopt.

Hoewel Nederland vrijdagochtend steeg op de FIFA-ranking van de tiende naar de zevende plaats, blijft de regerend Europees kampioen voor de loting in pot 2. Oranje treft op papier dus sowieso een topland. De Haan vreest voor het gastland, Duitsland en zeker ook de Verenigde Staten. 

"De Verenigde Staten staan bovenaan de wereldranglijst en zijn niet voor niets al drie keer wereldkampioen geworden", zegt De Haan tegen FCUpdate.nl. "Duitsland zit in een mindere fase, maar zal met de nieuwe bondscoach Martina Voss-Tecklenburg terugkomen. En Frankrijk tref je ook liever niet. Kijk maar wat het thuisvoordeel met Oranje twee jaar geleden heeft gedaan. Dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter."

Kans op overleven

Een zware loting ligt op de loer, maar De Haan schat de kans op overleven hoger in dan vijftig procent.  Uit de zes groepen gaan de eerste twee automatisch door naar de achtste finales, waarbij nog vier landen komen die zich de beste nummers drie mogen noemen. Deze route nam Oranje op het WK 2015, waar het achter Canada en China als derde eindigde. Daarna was Japan in de achtste finales te sterk.

"De concurrentie is enorm, ik denk dat alles valt of staat met de eerste wedstrijd Als ze de eerste wedstrijd winnen en ze komen de groepsfase door, gaan ze heel ver komen. En ik verwacht er een grote oranjekaravaan richting Frankrijk afreist om ze te steunen. Als ze het goed blijven doen richting het WK, zal er alleen maar meer belangstelling komen."

De potindeling

Pot 1: Frankrijk (3), Verenigde Staten (1), Duitsland (2), Engeland (4), Canada (5), Australië (6).

Pot 2: Nederland (7), Japan (8), Zweden (9),Brazilië (10), Spanje (12), Noorwegen (13).

Pot 3: Zuid-Korea (14), China (15), Italië (17),Nieuw-Zeeland (19), Schotland (20), Thailand (29).

Pot 4: Argentinië (36),Chili (38), Nigeria (39), Kameroen (46),Zuid-Afrika (48), Jamaica (53).

Door: Alex Devilee

Lees ookAlles wat je moet weten over de WK-loting van de Oranje-vrouwen 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen