FIFA roept scheldende Kewell op het matje

19 juni 2006, 12:58

Australië kan in haar laatste groepsduel tegen Kroatië mogelijk geen beroep doen op Harry Kewell. De aanvaller is door de FIFA op het matje geroepen omdat hij tijdens het duel met Brazilië arbiter Markus Merk herhaardelijk beledigd zou hebben. Merk heeft melding gemaakt van het gedrag van Kewell en de aanvaller heeft tot dinsdag om zich te verantwoorden.

"De FIFA heeft een disciplinaire procedure gestart tegen Harry Kewell", legt Markus Siegler uit namens de wereldvoetbalbond. "We hebben in het rapport gelezen dat hij de arbiter een aantal keer beledigd zou hebben." 

Volgens Kewell is de affaire niets meer dan een storm in een glas water. "Ach, je roept wel eens dingen in het heetst van de strijd. De scheidsrechter weet dat ik het niet persoonlijk bedoelde. Ik was gefrustreerd, vandaar dat ik misschien wat geroepen heb." Kewell had zelfs nog een compliment in petto voor de Duitse arbiter. "Ik vind dat hij goed gefloten heeft", aldus de Australiër.

De FIFA zal nog voor het duel van Australië tegen Kroatië bekend maken welke sanctie Kewell krijgt voor zijn gedrag. Mogelijk wordt hij voor één duel geschorst.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen