Gisteren gemist: Nederland is elfde plek kwijt, Tedesco ontslagen

15 maart 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 14 maart.

Nederland raakt elfde plaats kwijt door zege van Salzburg

Nederland is de elfde plaats op de coëfficiëntenlijst weer kwijtgeraakt aan Oostenrijk. Dat is het gevolg van de Europese zege van Red Bull Salzburg op Napoli (3-1). Het goede nieuws is wel dat de laatste Oostenrijkse club is uitgeschakeld, omdat het vorige week in Italië 3-0 werd voor Napoli.

Optreden Promes niet beloond: Sevilla uitgeschakeld na spektakel

Quincy Promes is met Sevilla uitgeschakeld in de Europa League. Hoewel Promes een goede indruk maakte, was dat tegen Slavia Praag onvoldoende. Het spektakelstuk had een verlenging nodig en daarin liet Sevilla zich verrassen. Omdat ook de return na negentig minuten in 2-2 eindigde, moest verlenging beslissing brengen. Sevilla kwam daarin zelfs op voorsprong, maar gaf mede door toedoen van Mick van Buren alles uit handen.

Arsenal herstelt zich en gaat alsnog verder in Europa League

Arsenal heeft de schaamtevolle nederlaag tegen Stade Rennes weggepoetst en behoort tot de laatste acht van de Europa League. The Gunners zorgden donderdagavond voor een comeback door met 3-0 te winnen. Al na veertien minuten poetste Arsenal de 3-1 nederlaag in Frankrijk van het scorebord.

Eintracht Frankfurt schakelt zwak Internazionale uit

Het Nederlands gekleurde Eintracht Frankfurt mag blijven dromen van de eindzege in de Europa League. De ploeg van Jetro Willems en invaller Jonathan de Guzman klopte het erg tegenvallende Internazionale in San Siro met 1-0, en dat was na de 0-0 in Duitsland voldoende.

Tedesco ontslagen bij Schalke 04, Stevens interim-trainer

Domenico Tedesco is ontslagen als trainer van Schalke 04. Huub Stevens volgt hem tijdelijk op. Dat meldt de kwakkelende Duitse club via de officiële kanalen. De ontluisterende 7-0 nederlaag van dinsdag tegen Manchester City was de druppel voor de clubleiding.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen