TOP Oss gelooft in Kaak en legt hem tot medio 2022 vast

22 maart 2019 – Lion Kaak gaat voorlopig nog niet weg bij TOP Oss. De 27-jarige middenvelder heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2022 bij de club uit de Eerste Divisie houdt. Dat de Ossenaren iemand voor zolang vastleggen, is ongebruikelijk.

TOP Oss gelooft in Kaak en legt hem tot medio 2022 vast

Twee seizoenen met een optie voor nog een jaar, dat is doorgans het maximale contract dat TOP uitdeelt. Voor Kaak wordt echter een uitzondering gemaakt. "Ik geloof in zijn persoonlijkheid. Hij bewaakt de normen, waarden en mentaliteit binnen de lijnen", aldus directeur Peter Bijvelds, die Kaak looft om zijn verantwoordelijkheidsgevoel en wil om te winnen. "Ten koste van alles. Daarmee behoedt Lion – samen met een aantal anderen – de ploeg van het zakken door een ondergrens."

Kaak begon zijn loopbaan bij De Graafschap en speelde daarna voor AGOVV, Go Ahead Eagles, Valencia B, Achilles '29 en weer De Graafschap. Sinds de zomer van 2017 staat hij op de loonlijst in Oss. "Waarom de club en ik zo goed bij elkaar passen? Omdat er een nuchtere, open en eerlijke cultuur heerst", zegt de middenvelder. "Ik teken voor drie seizoenen, omdat ik waardeer wat ik hier heb. Ik voel me hier om mijn gemak en krijg veel vertrouwen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd