Oranje O19 wint ook tweede duel en kan EK bijna ruiken

23 maart 2019, 18:03

Het Oranje Onder 19 van bondscoach Maarten Stekelenburg heeft dankzij een vroege goal van Lutsharel Geertruida en penalty van Castillo een degelijke 2-0 overwinning geboekt op Slovenië. In Assen overtuigde de ploeg wederom niet echt, maar de teller staat na twee duels wel keurig op zes punten.

Eerder deze week was een late treffer van Sepp van den Berg nodig om in Wales het eerste duel met 1-2 te winnen. In eigen land viel de beslissende treffer van Nederland tegen groepsgenoot Slovenië een stuk sneller. Feyenoorder Geertruida zorgde in de twaalfde minuut al voor de openingstreffer, terwijl Castillo in de slotminuut een pingel verzilverde.

Door de overwinning gaat Oranje aan kop in de elitegroep. Dinsdag wacht een thuiswedstrijd tegen Spanje, dat vier uit twee sprokkelde en daarmee een tweede plaats bezet.

Opstelling O19: Scherpen; Geertruida, Van den Berg, Botman, Bakker; Reis, Kökçü (69, Ekkelenkamp), Burger; Ihattaren (69, Aboukhlal), Redan (77, Zirkzee), Castillo.

Oranje O17 - Israël O17: 2-0

Ook Oranje O17 boekte een overwinning. Dankzij goals van Mohamed Taabouni (AZ) en Bryan Brobbey (Ajax) werden de leeftijdsgenoten uit Israël verslagen. Door de driepunter is een ticket voor het EK over anderhalve maand in Ierland bijna niet te missen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen