Wiegman maakt zich ondanks mislukte Algarve Cup geen zorgen

5 april 2019, 11:19

Hoewel de Oranjevrouwen teleurstelden tijdens de Algarve Cup, is bondscoach Sarina Wiegman niet bezorgd over de huidige vorm van haar elftal. Ze heeft vertrouwen in het WK van komende zomer en weet zeker dat de vrouwen dan weer in topvorm zijn.

Dat waren ze op de Algarve Cup zeker niet. Oranje eindigde als voorlaatste en verloor van Spanje en Polen. China werd na strafschoppen verslagen, wat de teleurstelling niet minder groot maakte. Slapeloze nachten heeft Wiegman echter niet voorafgaand aan het oefenduel tegen Mexico. "Het WK komt inderdaad dichterbij en dat maakt het wel spannend. Soms heb je weleens iets van: oeh, gaat het wel goed?, maar ik denk dat dat heel normaal is", aldus de bondscoach tegen de NOS.

Ondanks de teleurstellende wedstrijden in Portugal, heeft Wiegman ook positieve punten gezien tijdens het toernooi. "We hebben op de Algarve Cup veel dingen uitgeprobeerd. We stelden andere spelers op dan het publiek gewend is. Feit is wel dat we daar niet zo goed hebben gevoetbald. Dat kan en moet beter. We creëerden wel behoorlijk wat kansen, maar ook ons scoringspercentage was lager dan normaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen