Gisteren gemist: KKD-spektakel, zege Liverpool, weer titel Twente

27 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 26 april.

Zwak Twente opgerold door NEC, Almere City pakt periode

Voor aanvang van de één na laatste speelronde waren er nog vele ploegen die kans maakten op een ticket voor de play-offs, maar na vandaag zijn er enkele ploegen, waaronder Roda JC, die de droom van de Eredivisie met minstens een jaar moeten uitstellen. NEC bleef wel in de race dankzij een 0-4 (!) overwinning op kampioen FC Twente. Ook Almere City mag zich op gaan maken voor de play-offs, nadat ze tegen Jong PSV knap de vierde periodetitel veilig stelden. Bekijk hier het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349501/overzicht-deze-ploegen-gaan-de-play-offs-van-de-eerste-divisie-in/,_blank,overzicht] van alle ploegen die de play-offs ingaan.

'Van Hanegem een serieuze optie voor vacature bij FC Den Bosch'

Een bizar bericht uit Den Bosch: Willem van Hanegem zou in beeld zijn om de nieuwe trainer te worden van FC Den Bosch. De inmiddels 75-jarige voetballegende werd gespot in het stadion van die ploeg tegen Roda JC in Kerkrade en zou volgens diverse media een serieuze kandidaat zijn om de opvolger te worden van Wil Boessen. Hij moet de rest van dit seizoen volmaken. Zelf [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349498/van-hanegem-ontkent-job-in-den-bosch-dat-is-niet-aan-de-orde/,_blank,ontkent] hij de interesse overigens nog.

Sterk Liverpool legt na probleemloze avond de druk weer bij City

Liverpool heeft de druk in de Engelse titelstrijd weer volledig op Manchester City gelegd. De ploeg had in eigen huis geen enkele moeite met de al gedegradeerde hekkensluiter Huddersfield Town. Liverpool werkte mede door twee treffers van zowel Sadio Mané als Mohamed Salah ook aan het doelsaldo (5-0) en zag als kers op de taart Alex Oxlade-Chamberlain een jaar na zijn blessure minuten maken.

Bosz blijft met Bayer met zege in strijd om Europees-ticket, Depay belangrijk voor Lyon

Peter Bosz heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om Europees voetbal. Op bezoek bij FC Augsburg werd ondanks een false start een broodnodige overwinning gepakt door treffers van Kevin Volland, Kai Havertz, Jonathan Tah en Julian Brandt (1-4). In Franrijk was Memphis Depay weer eens belangrijk bij Olympique Lyon met een doelpunt bij de moeizame [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349502/scorende-memphis-wint-met-lyon-moeizaam-van-bordeaux/,_blank,zege] op Girondins de Bordeaux (2-3). 

FC Twente Vrouwen kampioen na zege op PSV, Ajax gelijk

FC Twente is kampioen van de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Tommy Stoot won dankzij een laat doelpunt van Jassina Blom in Eindhoven en volgde zo het voorbeeld van de mannen, die kampioen werden in de Eerste Divisie. SC Heerenveen won - ondanks het slechte [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349494/heerenveen-onderzoekt-optie-om-vrouwentak-overeind-te-houden/,_blank,nieuws] van eerder op de dag dat er vanaf volgend seizoen opgehouden wordt met de vrouwentak - wel gewoon van Excelsior Barendrecht.

Neymar drie duels geschorst na uitval over arbiter Skomina

Slecht nieuws voor Neymar: de UEFA heeft de Braziliaan van Paris Saint-Germain een schorsing van liefst drie (!) duels opgelegd na zijn uitbarsting op Instagram. De aanvaller ging na het verloren duel met Manchester United - waarbij hij zelf geblesseerd was - helemaal los over scheidsrechter Damir Skomina en dat kost hem liefst drie wedstrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen