Ajax
1 – 0
Borussia Dortmund

Meijers na 'kut-keeper'-video: "Heb het een plek gegeven"

8 juni 2019 – Eric Meijers werkte jarenlang vrij anoniem bij Achilles '29, tot de documentatie Voetbal is Oorlog uitkwam. Daarin liet de trainer zich gaan tegen de doelman, door die 'kut-keeper' te noemen. Die video ging vervolgens viral en zat de coach behoorlijk in de weg.

Meijers na 'kut-keeper'-video: "Heb het een plek gegeven"

Meijers kreeg door de video landelijke bekendheid. Het zat hem ook in de weg toen hij eerder dit jaar bij VVSB tekende. "Als je in een gebied terecht komt waar je eigenlijk nog nooit gewerkt hebt, en waar je alleen maar herkend wordt door de clipjes van Veronica Inside, dan weet je dat je het dubbel en dwars waar moet maken en laten zien dat je een goede trainer bent. Dat moet je altijd, iedere dag. Bij VVSB heb ik vanaf dag één keihard gewerkt om te gaan slagen met z'n allen", vertelt hij aan Omroep West.

Toch heeft het hem niet in de weg gezeten, zegt de trainer. "Mij niet in ieder geval, misschien mijn familie wel in het begin. Want het is natuurlijk niet leuk, en ik ben er ook niet trots op. Aan de andere kant gebeurt het in de volle emotie, en het hoort bij je vak. Ik heb die microfoon op mijn borst gehad en ik kan het niet verbergen."

Meijers werd door de video in één klap een bekende Nederlander. "Het is landelijk uitgelicht en ze zullen mij altijd blijven herinneren aan die uitspraak, maar aan de andere kant heb ik in die 28 jaar dat ik trainer ben ook wel een hele hoop andere dingen gedaan. Ik heb het een plek gegeven, heb het ludiek afgesloten met een carnavalshit en weer verder gegaan tot de orde van de dag."

Eredivisie

gerelateerd