Voorspellen met Foppe: "De finale is echt haalbaar voor Oranje"

11 juni 2019, 12:00   Bijgewerkt: 10 juni 2019, 09:22

Hoe ver gaan de Oranje Leeuwinnen komen in Frankrijk? En kan Nederland het WK winnen? Foppe de Haan, voormalig assistent-coach van Sarina Wiegman, schat de kansen van de Oranje Leeuwinnen hoog in. Volgens De Haan moet het Nederlands vrouwenelftal de groepsfase zeker kunnen overleven. Daarna kan Oranje met een beetje geluk de finale halen, zo voorspelt de Fries. Dat geluk kan Oranje afdwingen, De Haan ziet daarvoor genoeg kwaliteit in het team.

"De voorhoede is heel gevarieerd, waardoor er veel mogelijkheden liggen om gevaarlijk te worden", begint De Haan in gesprek met FCUpdate.nl. "De snelheid van Shanice van de Sanden, het scorend vermogen van Vivianne Miedema en de dribbels en acties van Lieke Martens vullen elkaar perfect aan. En Miedema is veel beter in vorm dan de vorige keer. Als Oranje veel in de zestien gaat komen, dan is Miedema nauwelijks meer te stoppen."

Wereldtop

Kwaliteit alleen is volgens de voormalig trainer van sc Heerenveen echter niet genoeg om het toernooi te winnen. "Een WK win je nooit zonder geluk. Kijk maar naar eerdere toernooiwinnaars, er zijn altijd kleine momentjes van geluk die heel bepalend zijn. Maar die momenten van bijvoorbeeld binnenkant paal kunnen ze afdwingen. Als Nederland het spel speelt wat ze normaal doen, komt Oranje veel in de zestien en valt zo'n bal een keer goed. En dan kun je zomaar landen als Frankrijk, Duitsland, Japan of de Verenigde Staten verslaan."

Finale

Desondanks is Oranje verre van kansloos, zo vindt De Haan. "Nederland hoort bij de beste zes van de wereld. Ze hebben Australië vrij eenvoudig verslagen en zijn de Europees kampioen. Dan hoor je er gewoon bij. Maar omdat Oranje minder toernooi-ervaring heeft en voor het eerst om moet gaan met de status die ze meenemen naar het toernooi, denk er wat achterstand is op de rest. Alleen wat ik net zei: het zit in de wereldtop dicht bij elkaar en dan heb je in de beslissende fases, zoals finalewedstrijden, wat geluk nodig."

Door: Alex Devilee

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen