Schotland woedend over de arbitrage: "Dit gebeurt nooit meer"

20 juni 2019, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Schotland liep woensdagavond op bizarre wijze een ticket voor de volgende ronde mis op het WK Voetbal tegen Argentinië. Een 3-0 voorsprong werd in het laatste kwartier nog volledig uit handen gegeven, mede omdat in blessuretijd een toegekende strafschop opnieuw genomen mocht worden. De Schotse spelers waren na het duel woedend.

"Elke keeper ter wereld komt van de lijn bij een penalty", foeterde middenvelder Leanne Crichton in de Engelse media. "Ze maakt een geweldige redding. Het is onmogelijk om uit stilstand te duiken, je moet altijd een stap voorwaarts zetten." Daarom werd de gestopte pingel overgenomen door de VAR en die tweede poging ging er wel in: 3-3. Het betekende uitschakeling van de Schotten.

De nieuwe regel is wel dat de doelman helemaal niet van de lijn mag komen, iets waarvoor eerder ook Danny Makkelie ingreep. Al vond Crichton de strafschop al dubieus. "De manier waarop wij zijn uitgeschakeld gebeurt nooit meer", baalde ze. Ze kreeg boven bijval van haar coach Shelley Kerr.

"Ik ben ontdaan en voel mee met de spelers. De arbitrage was vandaag echt heel slecht", vond de coach. "Sommige beslissingen waren verschrikkelijk. We zijn het slachtoffer geweest van slechte beslissingen, elke wedstrijd. We hadden een beter lot verdiend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen