Veldbetreder van FC Groningen heeft spijt: "Waren emoties"

11 augustus 2019, 20:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij FC Groningen betrad zaterdagavond een boze supporters van de thuisploeg het veld, na twijfelachtige beslissingen van scheidsrechter Christiaan Bax. De dader heeft spijt van zijn actie en weet eigenlijk niet waarom hij het deed. "Het was niet zo dat ik Bax wat wilde aandoen. Het waren de emoties die opspeelden", aldus de dader.

Tegenover het Dagblad van het Noorden vertelt Koen Siemers (66) over zijn actie. "Het is geen slimme zet geweest om over het hek te springen. Maar het is niet anders. Het is gebeurd", laat hij weten. "Het begon er al mee dat de Fanatics niet in het stadion mochten. Dan heerst er toch een andere sfeer in het stadion. Dus ik kwam al een beetje opgefokt het stadion in. En dan heb je ook nog de scheidsrechter tegen."

Volgens Siemers is scheidsrechter Bax 'fan' van FC Twente en kreeg FC Groningen mede daarom twee keer rood. "Als Kuipers of Wiedemeijer had gefloten, was het niet gebeurd. Die scheidsrechter Bax was echt belachelijk", oordeelde hij. Spijt heeft hij wel: "Ik ben meteen door stewards en de politie de Euroborg uitgezet. Ik denk dat ik wel een stadionverbod krijg. Van zestig maanden, schat ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen