'RKC Waalwijk zet Seys vanwege gedrag uit selectie'

28 augustus 2019 – RKC Waalwijk heeft Dylan Seys uit de selectie gezet. Volgens het Brabants Dagblad is zijn gedrag de belangrijkste reden. De Belgische aanvaller moet zich dit seizoen schikken in een reserverol, terwijl hij in het promotiejaar nog twaalf doelpunten maakte en negen treffers voorbereidde. Naast Seys heeft Fred Grim ook Nikki Baggerman en Dean van der Sluys naar het beloftenteam gezet.

'RKC Waalwijk zet Seys vanwege gedrag uit selectie'

Tijdens zijn invalbeurten liet Seys zich van een slechte kant zien. In het openingsduel met VVV-Venlo maakte de Belg een natrappende beweging, afgelopen zondag tegen ADO Den Haag veroorzaakte hij een strafschop. Die minuten tegen ADO zullen waarschijnlijk zijn laatste voor RKC zijn, vermoedt het BD.

Seys moet zich niet als enige melden bij de beloftenploeg. Nikki Baggerman en Dean van der Sluys zijn overbodig geraakt. Baggerman is uit de basis gespeeld door Daan Rienstra en mag vertrekken. Dean van der Sluys is terug van een blessure, maar de linksback heeft moeite met het niveau. Hij komt in aanmerking met voor een verhuur. Deze maatregel is ook het gevolg van de komst van Dylan Vente en Stanley Elbers, waardoor de kwantiteit binnen de A-selectie van RKC flink is toegenomen.

Eredivisie

gerelateerd