Gisteren gemist: blessure Chiellini, eerste zege PEC, Oranje en EL

31 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 30 augustus.

Blessure Chiellini goed nieuws De Ligt, slecht nieuws Juventus

Giorgio Chiellini heeft een knieblessure opgelopen op de training van Juventus. De 35-jarige aanvoerder van de Oude Dame heeft een kwetsuur in zijn kruisband opgelopen, waardoor hij de topper tegen Napoli moet missen. Voor De Ligt, voor wie het in zekere zin goed nieuws is, lijkt het de ideale kans om zich in de basis te spelen.

PEC Zwolle boekt eerste zege van het seizoen op FC Emmen

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na een vroege achterstand door een treffer van Nick Bakker, maakte Dennis Johnsen al snel gelijk. Daarna kon PEC profiteren van zwak verdedigen bij FC Emmen en liep het uit naar 1-3. De Drentse ploeg probeerde nog wel een aansluitingstreffer te scoren, maar kon simpelweg geen vuist meer maken. Direct na het duel presenteerden ze met Michaél Heylen wel een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355314/fc-emmen-versterkt-defensie-met-ervaren-belg-heylen/,_blank,aanwinst]. 

AZ-dak ging mis bij ontwerp; club gaat stadion vernieuwen

AZ heeft vrijdag de eerste uitkomsten van het onderzoek naar het incident met het dak gepresenteerd. Algemeen directeur Robert Eenhoorn heeft laten weten dat de storm die zaterdags woedde de directe aanleiding was voor het instorten van het dak, maar dat de fout al ontstond in de constructie én bij de lasverbindingen.

Oranje heeft een 'Appeltje Estje' en wint kwalificatieduel ruim: 0-7

De Oranje Leeuwinnen zijn vrijdag in Tallinn uitstekend van start gegaan in de EK-kwalificatie. Zonder zich bovenmatig in te spannen rolde het team van Sarina Wiegman het zeer zwakke Estland met 0-7 op. Sherida Spitse was de vrouw van de wedstrijd, zij scoorde tweemaal uit een vrije trap en gaf met hetzelfde middel ook nog een assist. Smetje op het duel was het uitvallen van Vivianne Miedema, die wel twee keer scoorde.

Malen voor het eerst bij Oranje, Koeman selecteert ook Veltman

Donyell Malen behoort voor het eerst tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Ook Joël Veltman behoort tot de 24-koppige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland. Marco Bizot, Terence Kongolo, Wout Weghorst, Hans Hateboer en de geblesseerde Donny van de Beek zijn de vijf afvallers.

Pittige loting Nederlandse clubs voor groepsfase Europa League

PSV, Feyenoord en AZ zijn alle drie in relatief lastige poules ingedeeld voor de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren nemen het op tegen Sporting Portugal, Rosenborg en LASK Linz. Feyenoord treft FC Porto, Young Boys en Rangers. AZ gaat de degens kruisen met Manchester United, Astana en Partizan Belgrado. Dat bleek vrijdag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

Lees ook:

Ajax en AZ bereiken akkoord over transfer De Wit

Officieel: Ajax huurt oude bekende Castillo van Chelsea

- Feyenoord verhuurt Nieuwkoop en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355263/feyenoord-laat-summerville-ervaring-opdoen-bij-ado/,_blank,Summerville]

Heerenveen haalt Veerman van Volendam naar Friesland

RKC huurt Leemans en is klaar op de transfermarkt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen