Gisteren gemist: Oranje wint ruim in Estland, herstel bij Duitsland

10 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 9 september 2019, 23:39

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 9 september.

Oranje voldoet aan plicht en boekt ruime zege in Estland

Het Nederlands elftal heeft op bezoek bij Estland zoals verwacht een solide zege geboekt: 0-4. Ryan Babel maakte na ruim een kwartier de openingstreffer en scoorde direct na rust óók. In het laatste kwartier bekroonde Memphis Depay zijn vijftigste interland met een goal. Vlak voor tijd zorgde Georginio Wijnaldum met een kopgoal voor de eindstand.

Koeman ziet Oranje 'grote ontwikkeling' doormaken

Ronald Koeman zag het Nederlands elftal maandagavond de tweede overwinning in een paar dagen tijd boeken. Na Duitsland (2-4) werd ook Estland (0-4) opzij gezet. De bondscoach van Oranje is tevreden over het optreden van zijn ploeg in Tallinn. Met name wat hij in de tweede helft zag, kon hem bekoren.

De Bruyne steelt de show bij overtuigende zege België

België heeft maandagavond in Glasgow een volgende stap gezet op weg naar het EK van 2020. Op Hampden Park waren de Rode Duivels veel te sterk voor Schotland. Kevin De Bruyne was de grote man aan België-zijde: hij verzorgde drie assists en schoot zelf ook een keer raak. Rusland boekte in Groep I eveneens een zege, al kwam de 1-0 overwinning op Kazachstan wel zeer moeizaam tot stand.

Fraaie treffer brengt Duitsers de zege in Noord-Ierland

Duitsland heeft zich hersteld van de nederlaag tegen het Nederlands elftal. De oosterburen waren maandagavond in Belfast te sterk voor koploper Noord-Ierland en zijn nu op doelsaldo koploper. Linksback Marcel Halstenberg werd met een prachtige goal de matchwinner.

Jarzinho Pieter (31), doelman van Curaçao, plotseling overleden

Treurig nieuws uit Curaçao. Jarzinho Pieter, de reservedoelman van de nationale ploeg, is plotseling overleden op Haïti. De oorzaak van de dood van de 31-jarige doelman is nog niet bekend. Hij was met de nationale ploeg van Curaçao vanwege een interland tegen Haïti.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen