Heracles Almelo moet Drost half jaar missen na knieoperatie

13 september 2019, 14:23   Bijgewerkt: 13 september 2019, 15:20

Heracles Almelo moet het lang stellen zonder Jesper Drost. De 26-jarige middenvelder wordt binnenkort aan zijn knie geopereerd en is daardoor ongeveer een half jaar uit de roulatie. Dat melden de Heraclieden vrijdag via de officiële kanalen.

Volgens trainer Frank Wormuth heeft Drost al langere tijd last van zijn knie. De middenvelder kwam dit seizoen nog niet in actie. "Zijn knie is al vanaf het begin van het seizoen een probleem. We hebben samen besloten dat een operatie het beste is. Hij zal ongeveer een half jaar uit de roulatie zijn. Dat is jammer, maar we moeten ook aan zijn gezondheid denken", aldus de Duitser.

Wormuth kan zondag tegen Willem II eveneens geen beroep doen op Mohammed Osman en Sebastian Jakubiak. "Mo stond vandaag weer voor het eerst met de groep op het veld, maar het is, na een paar weken individueel trainen, nog wat onzeker. We gaan hem de komende dagen rustig naar de groep proberen te brengen", vervolgt Wormuth, die nog niet weet of Mauro Júnior inzetbaar is. "Mauro is woensdag terug gekomen uit Brazilië en was gisteren weer op de club. Hij had 24 uur niet geslapen, dus we moeten kijken hoe dat de komende dagen gaat."

Tegen Willem II hoopt Heracles de tweede overwinning van het seizoen te boeken. "Willem II is van hetzelfde niveau als wij. Ze spelen goed, werken hard en hebben een goed team. Ik heb ze twee keer gezien, het is leuk om naar te kijken. Wij zullen net zoveel arbeid moeten leveren, dan is er geen verschil en zal de vorm van de dag beslissend zijn. Als we winnen dan hebben we nog maar een punt achterstand op een team met een goede start", besluit de oefenmeester.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen