Spoorboekje: Engelse topper, CL-loting vrouwen en KKD-duels

30 september 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 30 september.

Nieuws

FC Twente in de koker tijdens loting Champions League

Vandaag wordt in het Zwitserse Nyon duidelijk tegen wie de vrouwen van FC Twente gaan spelen in de achtste finales van de Champions League. De club uit Enschede bereikte de laatste 16 door in de vorige ronde St. Pölten uit Oostenrijk te verslaan. Twente wacht een zware tegenstander in de volgende ronde, want de club is bij de loting niet geplaatst. De mogelijke opponenten zijn Olympique Lyon, Wolfsburg, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Bayern München, Slavia Praag, Manchester City of Brøndby. De eerste wedstrijd zal worden gespeeld op 16 of 17 oktober, de returns zijn op 30 of 31 oktober.

Specials

ErediVisie

Zoals elke week was er ook dit weekend weer volop actie in de Eredivisie. Ajax won van FC Groninge na een veelbesproken rode kaart, terwijl PSV en Feyenoord meer indruk maakten met hun zeges op PEC Zwolle en FC Twente. FCUpdate.nl maakt in de rubriek ErediVisie het traditionele rondje langs de velden met wat er allemaal nog meer gebeurde.

Wedstrijden

Jong AZ - FC Den Bosch (20.00 uur)

Een duel in de staart van de Eerste Divisie. Jong AZ en FC Den Bosch zijn het seizoen allebei niet goed begonnen. De beloften uit Alkmaar staan met slechts vijf punten op de achttiende plaats, er werd slechts één keer gewonnen. FC Den Bosch heeft ook pas één overwinning geboekt en staat vijftiende, terwijl de ploeg vorig seizoen nog een serieuze kanshebber was voor promotie. Wie van deze twee ploegen doorbreekt de negativiteit met een broodnodige driepunter?

Jong FC Utrecht - Helmond Sport (20.00 uur)

De verrassing van dit seizoen in de Eerste Divisie komt voorlopig uit Utrecht. Het beloftenteam onder leiding van René Hake bezette na de vorige speelronde de vierde plaats achter topploegen De Graafschap, NAC Breda en Cambuur. De ploeg is de laatste vier wedstrijden ongeslagen, waarvan er drie werden gewonnen. Tegenstander Helmond Sport lijkt de ideale ploeg om aan de zegekar te binden, want de Brabanders staan voorlaatste met slechts vijf punten. Zij verloren drie van hun laatste vier duels.

Manchester United - Arsenal (21.00 uur)

Een topaffiche in Engeland vanavond, in ieder geval op papier. Want in de werkelijkheid gaat het om een duel tussen twee ploegen in de middenmoot van de Premier League. Manchester United won slechts twee van de zes competitieduels dit seizoen en een nederlaag tegen Arsenal kan de crisis alleen maar verder doen toenemen in het rode deel van Manchester. Arsenal heeft drie punten meer dan United en kan zich bij een zege weer nestelen bij de vier beste ploegen van de competitie. De ploeg uit Londen is echter heel wisselvallig met vijf punten uit vier duels.

Voetbal op tv

19.50 uur: Peptalk, Ziggo Sport, praatprogramma over sport

20.00 uur: Jong FC Utrecht - Helmond Sport, FOX Sports 1, live verslag van dit duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Hannover 96 - FC Nürnberg, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de Tweede Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, praatprogramma over voetbal

21.00 uur: Manchester United - Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van dit duel in de Premier League

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, praatprogramma over voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen