Eredivisie- en Eerste Divisie-captains dragen regenboogbanden

15 oktober 2019, 10:38

In de Eredivisie en Eerste Divisie wordt komend weekend gespeeld met speciale regenboogbanden, die door de aanvoerders worden gedragen. Afgelopen weekend hadden de vrouwelijke aanvoersters in de Eredivisie Vrouwen ook de band al om, als gezamenlijke statement voor lhbti-acceptatie in het voetbal.

Dat laat de VVCS weten. Het is een initiatief van de spelersvakbond VVCS en de John Blankenstein Foundation. Dit jaar zijn ook de Eredivisie (ECV), Keuken Kampioen Divisie (CED), Coaches Betaald Voetbal (CBV), de KNVB-scheidsrechters en FOX Sports volledig aangehaakt bij de actie, die in eerdere jaren ook al een paar keer werd gehouden.

"De actie met de aanvoerdersbanden is de afgelopen twee jaar een mooi en krachtig statement geweest. Dit jaar wordt het geluid tegen homofobie nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports", aldus VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. "We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat homofobie niet in de voetbalwereld thuishoort."

Naast de regenboogaanvoerdersbanden dragen ook coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt FOX Sports voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen