Nederlandse onderonsjes in Champions League voor vrouwen

8 november 2019, 14:44

De kwartfinale van de Champions League voor vrouwen hebben een Nederlandse onderonsje opgeleverd. Lieke Martens en Stefanie van der Gragt ontmoeten met FC Barcelona het Atlético Madrid van Sari van Veenendaal. Daarnaast speelt titelverdediger Olympique Lyon, met Shanice van de Sanden in de gelederen, tegen Bayern München, waar Lineth Beerensteyn onder contract staat. Ook in de overige affiches zijn Oranje-internationals vertegenwoordigd.

Vfl Wolfsburg, in de vorige ronde nog te sterk voor FC Twente, neemt het op tegen Glasgow City. Bij Wolfsburg speelt Dominique Bloodworth sinds dit seizoen. Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord spelen met Arsenal tegen Paris Saint-Germain. De duels worden op 24/25 maart en 1/2 april gespeeld.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!

Tevens werd er geloot voor de halve finale. De winnaar van Lyon - Bayern neemt het op tegen Arsenal of PSG. Dat betekent dat de andere halve finale zal gaan tussen de winnaars van Glasgow - Wolfsburg en Atlético - Barcelona. De finale wordt op 24 mei gespeeld in Wenen. Lyon is de grote favoriet voor de eindzege. De laatste vier edities ging de Champions League telkens naar de Fransen. Van de huidige kwartfinalisten won Arsenal het toernooi al eens in 2007.

Lees ook: Martens hervat groepstraining bij Barcelona na teenblessure

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen