Levchenko over racisme: "De politiek moet optreden"

22 november 2019, 09:27

Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS (Vereniging van Contractspelers), pleit voor een strenger protocol met zwaardere straffen voor personen die zich schuldig maken aan racisme en discriminatie. De in Oekraïne geboren Nederlander had onlangs persoonlijk contact met Ahmad Mendes Moreira, die zondag slachtoffer werd van racisme. "De politiek moet absoluut gaan optreden, het is een probleem vanuit de samenleving", zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl.

De VVCS is er om de belangen van de spelers te behartigen en kwam na het incident van afgelopen zondag bijeen. "Wij hebben met enkele spelers gepraat en zij waren heel resoluut. Er moet een protocol komen wat veel scherper en harder is. Niet alleen nu bij Den Bosch, maar ook bij de grote clubs. Een scheidsrechter moet direct een beslissing kunnen nemen, die bij Den Bosch heeft heel goed en resoluut gehandeld. Een scheidsrechter moet een wedstrijd direct kunnen stilleggen. Vanuit de VVCS willen wij dat spelers het heft in eigen handen kunnen nemen, zodat zij zelf gewoon van het veld kunnen stappen."

Levchenko hoopt dat het dit keer niet bij alleen praten blijft en stelde zelf enkele maatregelen voor om hard op te treden tegen de individuen die zich schuldig maken aan racisme. "In Engeland doen ze aan een meldplicht tijdens de wedstrijden. Daar kunnen wij in Nederland ook veel meer meedoen. Als clubs daar niet in meegaan zijn zij hypocriet", stelt hij.

Door: Daan Wijma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen