Interim-coach Driessen klaar voor ommekeer bij VVV-Venlo

22 november 2019, 16:47

Na zeven nederlagen op een rij voor VVV-Venlo is het tijd voor nieuw elan voor de Limburgse ploeg en daar moet nieuwe trainer Jay Driessen voor zorgen. Hij werd na het ontslag van Robert Maaskant aangesteld als interim-coach en moet het seizoen van VVV alsnog tot een goed einde brengen. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente gaat Driessen voor de ommekeer. "We hebben wat andere accenten gelegd", sprak hij. 

Na de zeven nederlagen op een rij is het alarmfase één in Venlo. De ploeg is afgezakt naar een zeventiende plaats, maar Driessen had door de interlandperiode in ieder geval genoeg tijd om het een en ander aan te passen in de aanloop naar het duel van zondag. "Het moment van overname was naar omstandigheden eigenlijk ideaal. Ik heb veel gesprekken gevoerd met spelers, maar ook met de technische staf", liet hij weten op de website van de club. "Ik merkte wel dat er een ploeg stond die op dat moment weinig zelfvertrouwen had. Ik heb aangegeven dat het allerbelangrijkste is dat er weer plezier moet komen in de groep. Dat ze niet met angst spelen of bang zijn om fouten te maken."

Over veranderingen in de speelwijze en opstelling wilde de vijftigjarige trainer niet te veel prijsgeven. "We hebben wat andere accenten gelegd. Met name zodat we elkaar beter kunnen helpen. Tegen Feyenoord (0-3 verlies, red.) en Heracles (6-1 verlies, red.) werden de ruimtes veel te groot. Daar moeten we in elk geval anders mee omgaan."

Driessen ziet in de tegenstander van zondag een ploeg met zelfvertrouwen en is onder de indruk van de manier waarop zij tot hun punten komen. "FC Twente is een ploeg die op dit moment redelijk ver boven de streep staat. Voetballend is het een hele goeie ploeg", vervolgt hij. "Belangrijk is dat wij met een duidelijk plan komen, waar iedereen achter staat. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen boeken aanstaande zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen