FC Volendam kan eerste periodetitel pakken in vier seizoenen

12 december 2019, 16:12   Bijgewerkt: 12 december 2019, 16:45

FC Volendam ligt op pole position om vrijdagavond de eerste prijs van de afgelopen vier jaar te pakken. De in uitstekende vorm verkerende ploeg van Wim Jonk kroont zich in eigen stadion bij een zege op MVV tot de periodekampioen, al ligt SC Cambuur nog op de loer.

De laatste keer dat FC Volendam iets won was in het seizoen 2015/16, toen Robert Molenaar na een geweldige start van de competitie ook een periodetitel greep met de Noord-Hollanders. De geschiedenis biedt wat dat betreft hoop: in de laatste drie ontmoetingen verloor FC Volendam in eigen huis niet van MVV. Tweemaal werd er gewonnen van de Limburgers, eenmaal gelijk. Bovendien won MVV dit seizoen pas een van de negen uitduels.

Stand tweede periode:

1. FC Volendam 22 punten +19

2. SC Cambuur 21 punten +21

3. Jong Ajax 19 punten +23

Cambuur: weken van de waarheid

Voor SC Cambuur en trainer Henk de Jong breken de weken van de waarheid aan, zo oordeelt hij. En dan doelt hij overigens niet op de periodetitel, maar op de laatste potjes tegen Jong Ajax en Excelsior voor de winterstop én het bekerduel met Feyenoord. "Maar het gaat om de competitie. Daar staan we hartstikke goed voor, maar daar mag Feyenoord geen invloed op hebben. De competitie, daar draait alles om", stelt de oefenmeester, die met zijn ploeg al winterkampioen is – op uitzondering van Jong Ajax – en weer over Calvin Mac-Intosch kan beschikken.

"Als je de kans krijgt om een prijs te winnen, moet je die pakken", zegt de coach tegenover Omrop Fryslân. "Ik zie wel wie er meedoen met Jong Ajax. Zij zijn goed, maar wij zijn ook goed." Jong Ajax kan alleen de periodetitel pakken als FC Volendam verliest en het zelf wint van SC Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen