FIFA schorst Bahreiner voor tien duels na racistisch gebaar

23 december 2019, 21:42

Verdediger Sayed Baqer van Bahrein is door de FIFA voor tien wedstrijden geschorst. Hij krijgt de straf vanwege een racistisch gebaar in het WK-kwalificatieduel met Hongkong. Naast de schorsing kreeg Baqer ook nog een boete van ruim 27.000 euro.

De Bahreiner maakte zich op 14 november belachelijk door na afloop van de wedstrijd een 'spleetooggebaar' richting het publiek van Hongkong te maken net nadat de wedstrijd afgelopen was. De FIFA kondigde afgelopen zomer al aan zwaarder op te treden racisme en discriminatie op het veld, dit is dan ook de eerste keer dat de voetbalbond zo zwaar optreedt.

Wanneer een speler zich schuldig maakt aan bovenstaande vergrijpen kan de FIFA een schorsing opleggen van minimaal tien duels, terwijl er ook een boete van minimaal 20.000 Zwitserse franken opgelegd kan worden. Mocht een speler zich hierna nogmaals schuldig maken aan dergelijke fouten wordt het nog erger. De voetbalbond kan dan straffen als puntenaftrek, wedstrijden zonder publiek of uitsluiting van een competitie uitdelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen