VVV vindt nieuwe financiers: "We hebben geen andere optie"

25 december 2019, 18:00   Bijgewerkt: 25 december 2019, 18:21

VVV-Venlo heeft nieuwe partijen gevonden die de club financieel gaan ondersteunen. Volgens algemeen directeur Marco Bogers is er extra geld nodig bij de club om in de Eredivisie te kunnen blijven spelen. "Als je langer op dat niveau actief wil blijven, is er op en naast het veld extra kapitaal nodig", sprak hij. Om welke partijen het gaat, is nog niet bekend, maar Bogers beloofde dat dit snel bekend gemaakt wordt.

"We hebben geen andere optie als we in de Eredivisie willen blijven spelen", sprak de directeur in gesprek met 1Limburg. De Limburgers staan momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie en kennen een lastig seizoen tot nu toe. "Wij willen niet afhankelijk zijn van een enkele geldschieter. Vandaar dat wij het besluit hebben genomen om vreemd vermogen aan te trekken door middel van aandeelhouders. Inmiddels zijn we zover dat we beschikken over een groep mensen die VVV ondersteunen en de helpende hand bieden."

Over de nieuwe partijen is vooralsnog weinig bekend, maar Bogers laat wel weten dat dit op korte termijn bekend wordt. "Hai Berden is een van de geldschieters. Binnenkort zullen we daar de andere namen bekend van maken. Met dat vreemd vermogen kunnen we de club verder door ontwikkelen", sprak hij.

Bogers stelt dat de begroting van de club met een aantal miljoenen omhoog moet om continuïteit in het spelen van de Eredivisie te waarborgen. "We zitten aan ons maximum. Als je langer in de Eredivisie wil spelen, is er op en naast het veld meer kapitaal nodig. Nu hebben we een begroting van 8,5 miljoen euro. Als je me vraagt welk bedrag op termijn nodig is om in de Eredivisie te spelen, dan is dat tussen de 12 en 15 miljoen euro. Dat lukt niet in het huidige stadion. We blijven in De Koel, maar we kunnen alleen door ontwikkelen met de nieuwe aandeelhouders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen