Barça-fans hopen op Klopp of Koeman als opvolger Valverde

29 december 2019, 09:05

FC Barcelona staat weliswaar bovenaan in La Liga, maar het gros van de fans van de Catalaanse club hoopt dat er volgend seizoen desalniettemin een andere trainer aan het roer staat. Uit een enquête van Mundo Deportivo blijkt dat Jürgen Klopp en Ronald Koeman bovenaan het wensenlijstje van de supporters staan.

Liefst tachtig procent van de supporters hoopt dat Barcelona komende zomer afscheid neemt van Valverde, die er maar niet in lijkt te slagen het onderste uit de kan te halen. Barça is winterkampioen, maar met name het spel van de koploper laat te wensen over. Het contract van Valverde loopt komende zomer af, al is in de verbintenis wel de optie voor een extra seizoen opgenomen.

Mocht Valverde vertrekken, dan hoopt ruim 33 procent van de supporters dat Klopp hem opvolgt. De succesvolle trainer beschikt bij Liverpool echter wel over een contract dat pas in de zomer van 2024 afloopt, wat het voor Barcelona moeilijk maakt om de Duitser aan te trekken. Koeman is de tweede favoriet: hij krijgt 32 procent van de stemmen. De Oranje-bondscoach heeft een clausule in zijn contract staan dat hij onder bepaalde voorwaarden naar Barcelona mag verkassen.

Roberto Martínez (17 procent), Pep Guardiola (7 procent) en Roberto Moreno (3 procent) completeren het lijstje. Een aantal supporters heeft ook zijn voorkeur uitgesproken voor Ajax-coach Erik ten Hag. Hij krijgt iets meer dan 1 procent van die stemmen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen