Wiegman pleit voor verlaten voetbalfinale op de OS

7 februari 2020, 11:26

Sarina Wiegman vindt dat de voetbalfinale van de Olympische Spelen moet worden verplaatst. De bondscoach van de Leeuwinnen denkt dat het in de zomer veel te heet is om te voetballen op het warmste moment van de dag en stelt daarom voor om de wedstijd – gespeeld op het middaguur - te verplaatsen.

Dat vertelt ze tegenover De Telegraaf. Alle wedstrijden van het toernooi vinden plaats aan het einde van de middag (16.30 uur of later), maar de finale wordt midden op de dag gespeeld. "Maar dat is in mijn ogen geen tijd om te voetballen. Dan is het met de zon recht boven je veel te heet! Daar moet de organisatie wat mij betreft echt naar kijken, ongeacht welke landen de eindstrijd halen", stelt de bondscoach van de Leeuwinnen, die de laatste dagen op bezoek was in Tokio om ervaringen op te doen voor de Spelen.

Daarnaast zei Wiegman alvast dat de kans klein is dat de speelsters meedoen aan de openingsceremonie op de Spelen. "We weten al dat we op de 22e en de 25e spelen en natuurlijk is het niet handig om een dag voor een wedstrijd drie uur op je benen te staan, want we willen een topprestatie neerzetten", stelt de bondscoach. "Meedoen aan de Spelen is echter ook een belevenis, daar moeten we een balans in zien te vinden. Voordat we als staf een besluit nemen, gaan we waarschijnlijk eerst nog in gesprek met de speelsters."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen