Transfervrije Kortsmit verwacht spoedig nieuwe club te hebben

13 februari 2020, 10:27

Het is al lange tijd stil rond Roy Kortsmit. De 27-jarige keeper was jarenlang eerste doelman bij Sparta Rotterdam, maar zag afgelopen zomer zijn contract niet verlengd worden. Sindsdien keepte hij geen wedstrijd meer, maar daar zou spoedig verandering in kunnen komen.

Tegenover RTV Rijnmond geeft de doelman een update over zijn toekomst. "Het gaat goed, ik ben weer fit en lekker aan het trainen. Ik ging het seizoen uit met een schouderblessure, dat heeft mede door een paar tegenslagen wel even geduurd", legt hij uit. "Ik heb wel wat aanbiedingen gehad, sommige waren sportief niet goed, andere financieel niet. Maar op een gegeven moment wacht je te lang, ik zit nu in een fase waarin ik alles aan moet grijpen."

De verwachting van de keeper is dat hij snel een nieuwe club zal vinden. "Ik hoop en denk wel dat er snel een keuze wordt gemaakt. Binnen een week verwacht ik met nieuws te komen, er zijn dingen al heel concreet." Kortsmit keepte tien jaar lang bij Sparta, maar stond gedurende zijn hoogtijdagen ook vaak in de belangstelling van andere clubs. Toch bleef hij Sparta trouw. "Ik merkte de laatste jaren dat het minder werd bij Sparta dan in mijn topjaren, dus misschien had ik eerder een stap moeten maken. Op een gegeven moment mis je de prikkels om beter te worden, ik wilde een nieuwe omgeving. Achteraf had ik dat ook moeten doen, maar er was eerder niets waarvan ik dacht: dat is mooier dan Sparta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen