Gisteren gemist: City geweerd uit Europa, problemen voor Jans

15 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 14 februari.

Manchester City voor twee jaar geweerd uit Champions League

Een enorme straf voor Manchester City: de Engelsen zijn de komende twee seizoenen niet welkom in de Champions League. De schorsing deelt de UEFA uit voor het overtreden van financiële regels. Ook dient City een boete van dertig miljoen euro te betalen.

Jans zit in de problemen: onderzoek naar racistisch taalgebruik

Opschudding rondom Ron Jans: hij treedt voorlopig terug als trainer van FC Cincinnati. Naar de trainer loopt een onderzoek wegens racistisch taalgebruik. Volgens de berichten uit de Verenigde Staten gebruikte Jans het woord 'neger', wat in Amerika not done is.

VVV-Venlo blijft in ban van het Hans de Koning-effect

VVV-Venlo heeft wederom uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Dankzij een 1-0 zege op Heracles Almelo, is de ploeg van Hans de Koning in de tweede seizoenshelft nog steeds ongeslagen. Na 21 minuten kwam de ploeg uit Venlo verdiend op voorsprong, en hoewel de ploeg naarmate de wedstrijd vorderde minder ging spelen, gaf het deze niet meer uit handen.

FC Volendam maakt pas op de plaats in titelstrijd

FC Volendam heeft zichzelf wederom geen goede dienst bewezen. Net als vorige week werd er met 1-1 gelijkgespeeld Koploper Cambuur won nipt van Almere City met 0-1 en ook concurrent De Graafschap sloot de wedstrijd tegen Roda JC winnend af: 2-0. Hierdoor staat Volendam nu zes punten achter Cambuur.

Knappe zege AZ-opponent: LASK Linz wint in Salzburg

AZ is gewaarschuwd voor hun aanstaande Europese treffen met LASK Linz: de Oostenrijkse opponent van de Alkmaarders boekte vrijdagavond een indrukwekkende zege bij Red Bull Salzburg (2-3) en staat bovenaan in de Bundesliga van Oostenrijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen