Kortsmit kan eindelijk weer aan de bak: "Ik sta te trappelen"

21 februari 2020, 11:44

Het heeft even geduurd, maar Roy Kortsmit heeft weer een werkgever gevonden in het profvoetbal. Sinds hij voor dit seizoen uit zijn contract liep bij Sparta Rotterdam zat hij zonder club, maar Almere City FC bood deze week uitkomst. Hij maakt daar dit seizoen af en is blij met die kans.

Kortsmit vloog in zijn huis de laatste tijd regelmatig tegen de muren op omdat hij zo graag weer profvoetballer wilde zijn. Die wens komt nu weer uit. "Heerlijk dat het weer gaat beginnen", zegt dei oud-doelman van Sparta tegen het Algemeen Dagblad. Ik kijk er naar uit om weer op dat veld te staan."

Dat het lang duurde, was moeilijk voor de 27-jarige goalie. "Op een bepaald moment frustreerde dat natuurlijk wel'', zegt de doelman. "Je wil je laten zien. Je wil bewijzen dat je nog steeds een goede keeper bent. Als die gelegenheid er dan niet is, is dat soms moeilijk. Anderzijds horen ups-and-downs bij het leven van een sporter. Ik heb altijd de overtuiging gehad dat mijn kans weer zou komen. En voor een keeper ben ik met mijn 27 jaar nog relatief jong. Er is dus nog niks verloren voor me. Fijn dat Almere me die kans nu biedt. Ik sta te trappelen.''

Almere heeft met Agil Etemadi en Timo Plattel twee geblesseerde keepers. Joshua Smits is momenteel eerste keus onder de lat. "Ik heb niet iets van: 'Ik moet dan en dan in de basis staan'. Hard knokken, laten zien dat ik het nog niet verleerd ben; dat is nu prioriteit één. Voor mij is dit weer een mooie start na jaren waarin ik wat kwakkelde met blessures en met mijn vorm."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen