'Eredivisie volgt toplanden en voelt druk om seizoen af te maken'

27 maart 2020, 20:33

Volgens het Algemeen Dagblad groeit de druk vanuit de Europese top om het seizoen af te maken. Ondanks de coronacrisis is het voor de toplanden zeer belangrijk om de competities af te ronden. Vanuit Nederland worden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden.

Het lijkt bijna onmogelijk om de competities in mei en juni af te maken, waardoor de landen voor een dilemma komen te staan. Volgens het AD voeren de toplanden steeds meer de druk op om de competities af te ronden. De toplanden willen desnoods tot in augustus doorspelen om de competities te kunnen afmaken. Dat heeft vooral te maken met de vele televisiegelden die er mee gemoeid zijn. Wordt dit seizoen niet afgemaakt, dan komen veel clubs uit grote competities financieel in de problemen.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat de tv-gelden dan niet meer binnenkomen. In de Eredivisie zijn de clubs minder afhankelijk van die inkomstenbron, maar toch zou het gunstig zijn om de competities af te maken. Vanuit Nederland wordt er vooralsnog vooral gekeken naar hoe andere landen anticiperen op de crisis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen