VVCS: seizoen voor 3 augustus afronden bijna onmogelijk

1 april 2020, 21:12

VVCS-preses Evgeniy Levchenko ziet de competities afronden voor 3 augustus als een vrijwel onmogelijke missie. Volgens de KNVB is dit het streven van de UEFA. "De spelers zijn over het algemeen best bereid. Maar natuurlijk moet hun gezondheid gegarandeerd zijn. Dat staat voorop", aldus de voorzitter van de spelersvakbond.

"Als de competitie op 3 augustus af zou lopen, moeten de spelers fatsoenlijk de gelegenheid krijgen om op vakantie te gaan. Ze moeten uitgerust aan een nieuw seizoen kunnen beginnen", zegt Levchenko tegen BN/De Stem. "Wij zullen niet accepteren dat de huidige periode zonder groepstrainingen als vakantieperiode gezien wordt. De spelers werken, net zoals zo velen, op dit moment van huis uit. Met de druk van een EK en Olympische Spelen aan het einde van het volgende seizoen moet ik nog zien of de competitie pas op 3 augustus kan eindigen."

Lees ook: media spreken KNVB tegen: '3 augustus slechts een scenario'

Bij de spelers leven veel vragen, geeft Levchenko aan. Maar ook na de UEFA-vergadering met de 55 lidstaten heerst er nog veel onduidelijkheid. "Spelers maken ook duidelijk dat ze de competitie alleen uit kunnen spelen als het op een veilige manier kan. Begrip voor de situatie is er. Maar bij iedereen staat de gezondheid voorop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen