Manders kan leven met besluit: "Was geen alternatief"

25 april 2020, 11:55

Mattijs Manders weet dat de directie van de KNVB voor een zware kluif stond toen er besloten moest worden hoe de profcompetities moesten eindigen. Er werd voor gekozen om de Europese tickets aan de clubs op de hoogste posities te geven, wat voor woede zorgde bij FC Utrecht. Het feit dat er geen promotie/degradatie was, zorgde voor weer woede voor bij SC Cambuur en De Graafschap. De directeur van de Eredivisie CV zag dat het moeilijk was.

"Een competitie achter de groene tafel beëindigen is het slechtst denkbare scenario", zegt de directeur van de Eredivisie CV tegen FOX Sports. "Maar er was geen alternatief." De emotie was hoog bij de benadeelde clubs, weet Manders. "Voor alle clubs. Zeker voor de clubs waarvoor de effecten het grootst zijn. Ook voor de KNVB en alle fans van de club."

Bij de stemming was de verdeeldheid groot, zag Manders. Het grootste deel koos echter voor promotie/degradatie. "Iedereen maakt zijn eigen afweging", antwoordt hij. "En veel clubs onthielden zich van stemming omdat ze zich niet wilden mengen in strijd om promotie of degradatie. Het was ook een raadpleging en geen stemming. Dus van verdeeldheid kan je volgens mij niet echt spreken. Deze situatie was zo bijzonder en de KNVB heeft in ieder geval een besluit durven nemen."

Nu de clubs verder moeten is het de vraag of er een noodplan komt om ze te helpen. Een andere optie die werd genoemd is hulp van het kabinet. "Ook het voetbal staat voor een grote uitdaging", ziet Manders. "Maar dat geldt voor veel bedrijfstakken. Ik lees net over een begrotingstekort van 92 miljard euro. Dat is toch ongekend. Als dit lang gaat duren, dan zal het leed niet te overzien zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen