Serie A mag groepstraining hervatten, duels Wit-Rusland afgelast

11 mei 2020, 21:13

Italiaanse clubs mogen maandag de groepstrainingen hervatten. Als de bond nog enkele kleine aanpassingen doet aan het medische protocol, zet de regering het sein op groen. Het betekent wel dat de hele selectie veertien dagen in quarantaine moet, zodra er een coronageval opduikt. Dat is een van de harde eisen die sportminister Vincenzo Spadafora stelt.

Clubs hervatten vorige week al de individuele training en werden spelers sindsdien ook positief getest. Ook in ander competities is dat het geval. Echter treft bijvoorbeeld Duitsland minder strenge maatregelen. Bij een positieve test hoeft alleen de speler in zelfisolatie. Eén besmetting kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor het huidige Serie A-seizoen.

De Serie A is het er unaniem over eens om het seizoen af te maken. "Voorzichtigheid is het belangrijkste. Het duurt nog minstens een week om de besmettingscurve te begrijpen en vervolgens een besluit te nemen", aldus Spadafora tegen Rai 1. In Italië zijn sinds vorige week de coronamaatregelen versoepeld.

Wit-Rusland

In Wit-Rusland werd de afgelopen weken stug doorgevoetbald. Maar nu heeft ook het coronavirus die competitie getroffen. Twee duels zijn daar afgelast omdat spelers van FC Minks en Lokomotiv Gomel coronasymptonen vertoonden. De andere wedstrijden gaan vooralsnog wel door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen