Serie A niet los op 'geplande' data: voetbal tot 15 juni stil

18 mei 2020, 22:35

De Serie A zal in elk geval niet voor 14 juni hervatten. Premier Giuseppe Conte heeft maandagavond besloten dat al het voetbal in Italië, de Serie A incluis, tot en met die datum verboden is. Op z'n vroegst kan een dag daarna op maandag 15 juni de competitie weer hervatten. Dat is later dan de FIGC in het hoofd had.

De Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) was namelijk voornemens om het weekend daarvoor de competitie weer op te starten, nadat de ploegen vanaf vandaag (maandag) de groepstraining weer mogen hervatten. Die datum kan dus de prullenbak in, al zou het voetbal ook direct na het geplande weekend kunnen hervatten. Dan zou het geplande schema nog redelijkerwijs in tact blijven.

Lees ook: Italië zet belangrijke stap richting competitiehervatting Serie A

Wat nog wel van belang is, is dat de Italiaanse regering akkoord gaat met een hervatting van de competitie. Dat is nog geen uitgemaakte zaak. Er kleven namelijk, ondanks het feit dat erachter gesloten deuren gespeeld gaat worden, enige risico's aan het hervatten van de voetbalcompetities. Mede door het duel Atalanta Bergamo – Valencia in de Champions League is het coronavirus zo groot opgelaaid in Lombardije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen