English Football League wil promotie bij einde Championship

21 mei 2020, 23:32

Het Engelse Championship wil een promotie/degradatie-regeling wanneer de stekker uit het seizoen getrokken wordt. Dat betekent goed nieuws voor Leeds United en West Bromwich Albion, de huidige nummer één en twee op het tweede niveau van Engeland.

De English Football League (EFL), organisator van het Championship, hoopt in eerste instantie het seizoen af te ronden. Echter houdt de EFL ook rekening met het feit dat dit niet kan. In dat geval wil de competitieorganisator dat promotie en degradatie op basis van punten per wedstrijd (gemiddelde) in werking treedt. Volgens de huidige stand, na 37 wedstrijden, promoveren Leeds United (71 punten) en West Bromwich Albion (70 punten) rechtstreeks naar de Premier League.

De EFL heeft nog niet duidelijk wat er met de play-offs voor promotie moet gebeuren, mochten die ook niet gespeeld kunnen worden. Het voornemen is wel om die koste wat kost te laten spelen. Momenteel staan Fulham, Brentford, Nottingham Forest en Preston North End op de plekken die rechtgeven op het seizoenstoetje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen