Ajax legt Gravenberch vast tot en met 2023

11 juni 2020, 10:02   Bijgewerkt: 12 juni 2020, 10:38

Ajax heeft het contract van Ryan Gravenberch (18) dan toch eindelijk opengebroken en verlengd. De middenvelder en de Amsterdammers waren al maanden in onderhandeling, maar hebben donderdag een akkoord bereikt. Daardoor ligt het gewilde talent in elk geval vast tot en met 2023.

"Ik ben er de afgelopen maanden vaak naar gevraagd, maar ik heb de mensen om me heen altijd verteld dat ik hier wilde blijven. Ik ben sinds 2010 bij Ajax. Ze hebben me als kleine jongen binnengehaald en ik ben hier nu tien seizoenen. Dan wil je niet zomaar weg", verduidelijkt Gravenberch zijn ambities in Amsterdam. De regerend titelhouder van Nederland nam hem destijds over van Zeeburgia. 

Met de verlenging slaat directeur voetbalzaken Marc Overmars, die meermaals uitsprak graag te willen verlengen met het talent, een grote slag. De laatste tijd werden de geruchten over een vertrek, onder andere SS Lazio en AS Roma zouden interesse hebben in de middenvelder, namelijk steeds concreter. Door de coronacrisis zouden de onderhandelingen bovendien niet makkelijker worden, maar desondanks is er een akkoord gesloten.

Lees ookBroer Gravenberch: "Ryan gaat geen transfer meer maken"

De middenvelder wordt gezien als groot talent en brak dit seizoen min of meer door bij Ajax, waar hij al bijna vijftig duels in het beloftenteam speelde in de Eerste Divisie en ook in de Youth League sterkhouder was. In de hoofdmacht kwam hij tot veertien optredens, waarin hij viermaal scoorde en een assist gaf. Zijn debuut maakte hij al in 2018 in de met 3-0 verloren topper tegen PSV, pas een jaar later kwam hij (tegen Fortuna Sittard) weer in actie in de Eredivisie. Daarmee is hij overigens nog wel altijd de jongste debutant ooit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen