Gudde bevestigt afscheid in 2021: "Rond 1 september vertrokken"

18 juni 2020, 20:38

Eric Gudde bevestigt dat hij in 2021 vertrekt als directeur betaald voetbal van de KNVB. Rond zijn afscheid zwaait ook Jan Smit af als voorzitter van de raad van commissarissen. Beiden willen hun opvolger nog een paar maanden in werken.

Gudde stopt over ruim een jaar. "Dat schijnt ineens nieuws te zijn, maar in 2017 was het volgens mij al duidelijk dat ik 67 jaar zou worden in 2021. Dan is het logisch dat je in dat jaar met pensioen gaat", citeert het ANP Gudde. "Rond 1 september ben ik vertrokken. Dat zal ongeveer gelijktijdig zijn met het afscheid van Jan Smit. We gaan wellicht samen weg, de een misschien een maandje eerder dan de ander."

De termijn van Smit loopt formeel af op 1 december, maar de oud-voorzitter van Heracles Almelo plakt er op verzoek nog negen maanden aan vast. Gudde: "In coronatijd is het standpunt van iedereen in het betaald voetbal en het amateurvoetbal dat je beter geen mensen kunt vervangen.Jan Smit blijft dus nog even actief. In december komt er een commissie die aan zijn opvolging gaat werken, op dezelfde manier waarop de opvolging van bondsvoorzitter Michael van Praag bij de KNVB is geregeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen