Van Dijk koos voor Liverpool-transfer vanwege Klopp

5 juli 2020, 08:56

De aanwezigheid van Jürgen Klopp was voor Virgil van Dijk in december 2017 de reden dat hij koos voor een transfer naar Liverpool. De verdediger kon naar alle Engelse topclubs, maar vertrok naar de meest recente landskampioen, dat toen al twintig punten achterstand had op de koplopers. Dat geeft Van Dijk toe in gesprek met Engelse media.

"Ik had inderdaad de mogelijkheid om naar Chelsea of Manchester City te gaan", aldus de Oranje-aanvoerder. Voor 84,5 miljoen euro verkaste hij van Southampton naar Liverpool, waar hij de wankele verdediging moest aansterken. Dat lukte met verve, met dank aan Klopp. "Klopp is een belangrijke reden waarom ik voor Liverpool koos. Hij heeft iets speciaals. Is het zijn energie? Is het zijn algemene uitstraling? Soms ga ik zitten en denk ik na over wat hij doet en wat hij meer heeft dan anderen. Ik denk dat het zijn man management is. Dat is tegenwoordig belangrijker dan wat dan ook in de voetballerij."

Volgens Van Dijk geeft de excentrieke trainer 'je een geweldig gevoel' als je in dienst van de club bent. "Ook dat klinkt wellicht als een zeer klein detail, maar het voelt voor elke voetballer goed aan. En de volgende dag kan hij je ook uitkafferen waar iedereen bij is. Maar dat accepteer je dan wel. Omdat je weet dat het niets persoonlijks is. Op die manier kan hij veel van ons eisen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen