Real Mallorca gedegradeerd, strijd om Europees voetbal nog open

16 juli 2020 – Terwijl Real Madrid zich verzekerde van de landstitel, degradeerde Real Mallorca uit La Liga. Wie naast Mallorca en Espanyol een stapje terug moet doen, wordt op de laatste speeldag beslist: Leganes of Celta de Vigo is de sigaar. De beste papieren zijn voor laatstgenoemde club.

Real Mallorca gedegradeerd, strijd om Europees voetbal nog open

Real Mallorca moest in eigen huis met 1-2 buigen voor Granada en viel daarmee het doek. Leganes greep wel de laatste strohalm door een knappe 0-2 overwinning te boeken op Athletic Bilbao. Het profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag die Celta leed tegen Levante (2-3). Leganes, dat zondag in de laatste speelronde tegen Real speelt, is Celta tot op een puntje genaderd. Celta treft over drie dagen het gedegradeerde Espanyol.

Europees voetbal
De Spaanse strijd om Europees voetbal is nog open. De vier tickets voor de Champions League waren al verdeeld. Het gaat alleen nog de Europa League. Villarreal bemachtigde alvast het eerste ticket. Na vanavond strijden Real Sociead, Getafe en ook Valencia, waar Jasper Cillessen zijn basisplaats terughad, en Granada nog om de twee overige tickets.

Eredivisie

gerelateerd