KNVB legt regels voor afbreken seizoen officieel vast

9 september 2020, 12:14

Voortaan staat in de KNVB-reglementen wat moet gebeuren zodra de Eredivisie en Eerste Divisie door overmacht of onvoorziene omstandigheden niet kunnen worden uitgespeeld. Dat brengt de bond woensdagochtend naar buiten. Dit naar aanleiding van afgelopen seizoen, toen het coronavirus spelbreker werd. De KNVB heeft het seizoen verdeeld in drie fases, om op basis daarvan een besluit te nemen.

Fase 1: Als ALLE teams NIET de helft van het aantal reguliere wedstrijden (17 in Eredivisie, 19 in Eerste Divisie) hebben gespeeld, worden alle uitslagen geschrapt. In die situatie is er geen ranglijst op grond waarvan kampioenschappen worden bepaald, Europese tickets worden toegekend en vindt er geen promotie en degradatie plaats', communiceert de KNVB.

Fase 2: Als WEL meer dan de helft van de wedstrijden is gespeeld, wordt er een ranglijst opgemaakt op basis waarvan de Europese tickets worden verdeeld. 'Er vindt alleen promotie en/of degradatie plaats door de teams die op het moment van voortijdig stoppen al onherroepelijk zijn gepromoveerd of gedegradeerd. Ook is alleen sprake van een kampioen als het desbetreffende team op dat moment al onherroepelijk kampioen is.'

Fase 3: Wanneer ALLE team ten minste 85 procent van de wedstrijden hebben gespeeld, bepaalt de ranglijst de kampioen, de clubs die promoveren en degraderen en de verdeling van de Europese ticket.

De aanpassingen van de reglementen zijn uitgewerkt door een werkgroep, waarin de verschillende geledingen (clubs, competitie, spelers, trainers, bond) vertegenwoordigd waren. De wijzigingen zijn ook voorgelegd aan de reglementscommissie, Federatie van betaald voetbalorganisaties (FBO), de Centrale Spelersraad (CSR) en de Centrale Trainersraad (CTR).

Directeur betaald voetbal Eric Gudde: "Iedereen was verrast door de impact die de coronapandemie op het voetbal had. Niemand heeft eerder zo'n situatie meegemaakt. Mocht dit nog eens gebeuren, dan wil iedereen graag duidelijkheid hebben. Daarom hebben we in overleg met alle betrokken partijen deze reglementswijziging doorgevoerd. We zullen er altijd alles aan doen om de competities uit te spelen, maar mocht dat onverhoopt niet lukken, dan staat nu in elk geval vast hoe we de competities gaan afronden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen