Bosniër Medunjanin: "Was mijn droom om tegen Oranje te spelen"

11 oktober 2020, 12:15

Liefst zestig interlands speelde Haris Medunjanin voor Bosnië, maar geen enkele keer nam hij het op tegen het Nederlands elftal. Een teleurstelling voor de middenvelder van FC Cincinnati, die in 2018 stopte als international. Hij is dan ook enigszins jaloers op zijn landgenoten die zondag tegen Oranje spelen.

Op zevenjarige leeftijd vluchtte Medunjanin met zijn moeder en zijn zus uit het land weg naar Nederland. Daar begon bij AZ zijn weg naar het topvoetbal. Hij speelde bovendien in Jong Oranje, waarna hij koos voor zijn geboorteland. "Het was jaren mijn droom een keer tegen Nederland te spelen", zegt de routinier tegen de NOS. "En nu speelt Bosnië twee keer tegen Nederland, maar ben ik gestopt. Heel jammer."

Wat ook jammer was, was dat Bosnië in de play-offs voor de EK-kwalificatie verloor van Noord-Ierland. Zodoende zit deelname aan het toernooi er niet in. "Er is kwaliteit, er is hoop. Maar het was lastig. In de tweede helft zakten we weg. Sommige jongens kunnen mee, anderen zijn misschien niet goed genoeg of hebben tijd nodig. In Bosnië hebben mensen die tijd niet. Nu is alles slecht en is niemand goed. De moraal is laag. Ze moeten zich herpakken."

Uiteraard gaat Medunjanin de ontmoeting tussen zijn twee favoriete landen zondag volgen. "Ik ben fan van Frenkie de Jong", zegt Medunjanin. "Hij passeert zo makkelijk en lijdt bijna geen balverlies. Als Frank de Boer het goed neerzet, groeit er iets moois. Teun Koopmeiners speelde goed tegen Mexico. Natuurlijk maakte hij wat foutjes, maar het gaat mij erom dat hij de bal wil hebben, ook na een paar mislukte passes. Hij ging niet schuilen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen