Meesterscout Tonny Bruins Slot (73) overleden

2 november 2020, 10:18   Bijgewerkt: 2 november 2020, 12:03

Treurig nieuws uit Amsterdam: Tonny Bruins Slot is op 73-jarige leeftijd overleden. De bij Ajax betrokken voetbalman kampte al jarenlang met gezondheidsproblemen, maar werkte desondanks nog volop door de laatste tijd. Tot hij afgelopen weekend overleed en dat maandagochtend naar buiten kwam. 

Dat schrijven diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Voetbal International en enkele Spaanse media. Door Ajax is het treurige nieuws overigens officieel nog niet gecommuniceerd. Bruins Slot heeft een rijk verleden in de voetballerij. In 1985 was hij zelfs voor even hoofdtrainer van Ajax, waar hij als rechterhand van Ronald Koeman later ook een tijdje werkte. De huidige trainer van FC Barcelona nam hem ook mee naar Benfica en Valencia. Ook werkte Bruins Slot als assistent onder Johan Cruijff in Catalonië.

Tijdens het EK 2000 was hij betrokken het bij het Nederlands elftal van Frank Rijkaard. De laatste jaren deed hij bovendien nog altijd werkzaamheden voor Erik ten Hag, voor wie hij de analyse van Liverpool voor de Champions League-wedstrijd recentelijk nog deed. Nog altijd was Bruins Slot dus volop betrokken bij de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen